Helppoja vihreitä muutoksia, joita voit tehdä vain olohuoneessasi

Kun ajattelemme kotimme “vihreyttä”, meillä on taipumus keskittyä suuriin muutoksiin koko kiinteistössä tai elämäntapojen muuttamiseen tavassa, jolla käytämme laitteitamme ja apuvälineitämme päivittäin.

Itse asiassa voit kuitenkin tehdä kodistasi vihreämmän ja säästää paljon energiaa tekemällä muutama helppo muutos yhdessä huoneessa: olohuoneessasi. Tässä tarkastelemme, kuinka voit korjata joitakin “energiavuotoja” etuhuoneessasi ja pienentää välittömästi hiilijalanjälkeäsi.

Tuotteet

Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä olohuoneesi vihreämmäksi, on yksinkertaisesti lisätä huoneen eristystä. Eristys keskittyy toisinaan koko kiinteistön vihreämpään tekemiseen seinäonteloiden tai parvella olevien eristeiden avulla, mutta itse asiassa voit tehdä kodin jokaisesta huoneesta paremmin eristettyä yksinkertaisesti muutamalla pehmeällä esineellä.

Esimerkiksi yksi tapa parantaa olohuoneesi eristystä on yksinkertaisesti lisätä tyynyjen määrää ympärilläsi. Koska tyynyt ovat pehmeitä, ne imevät enemmän lämpöä ja pitävät sen huoneessa.

Voit myös parantaa olohuoneesi eristystä lisäämällä seiniin mattoja. Tämä lisää ylimääräisen eristekerroksen olohuoneesi sisäpuolelle, jotta lämpö ei pääse karkaamaan – erityisesti ulkoseinille.

Jos sinulla on tällä välin kivi- tai <a href=”http://www.allianceflooring.com/index.php/products”>parkettilattia</a>, voit lisätä maton itse lattiaan sen tekemiseksi. hieman lämpimämpi ja menettää vähemmän lämpöä täällä.

ominaisuudet

Voit myös lisätä olohuoneeseesi ominaisuuksia, jotka tekevät siitä energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän. Hyvä esimerkki on takka. Takan avulla pystyt pitämään lämpimänä olohuoneessasi ja samalla lämmittämään koko talon. Tämä on hyödyllistä, jos koko perhe on yhdessä paikassa ja sitä kutsutaan lämmön “keitaaksi”.

Voit myös käyttää muita ominaisuuksia olohuoneessasi tehdäksesi siitä energiatehokkaamman. Mikset esimerkiksi käyttäisi raskaampia verhoja pitämään enemmän lämpöä iltaisin? Tai jos sinulla on päinvastainen ongelma ja käytät ilmastointilaitettasi jatkuvasti, voit harkita ikkunakalvon käyttöä, joka auttaa estämään osan auringonsäteistä, jotta olohuoneesi ei kuumene liikaa.

Käyttö

Meillä on tapana käyttää olohuoneessa useita erilaisia ​​sähkölaitteita ja mitä tahansa niistä voidaan käyttää tehokkaammin energian säästämiseksi. Suurin syyllinen on televisio. Haluatko säästää energiaa käyttäessäsi televisiota? Sijoita sitten sellaiseen, jolla on parempi hyötysuhde, kokeile ajoittain pienentää kirkkautta (tämä toimii aivan kuten puhelimen kirkkauden vähentäminen energian säästämiseksi) ja varmista, että sammutat virtalähteen.

Ja jos voit tehdä niin paljon energian säästämiseksi vain yhdessä huoneessa, mieti, mitä voisit tehdä muulle talolle!

Comments are closed.