Isoperheille: Näin voit vähentää melusaastetta huoneissasi

Jos asut pienessä talossa suuren perheen kanssa, tiedät kuinka kaoottiselta se joskus voi tuntua. Ihmiset huutavat aina, juoksevat aina ympäriinsä ja kolksuvat lattialla, rikkovat aina asioita… se on täynnä.
Tämä ei tarkoita sitä, etteikö se olisi mukavaa: jollain tapaa voi todellakin olla rauhoittavaa kuulla perheesi pitävän hauskaa ja tietää, että talossa on muita ihmisiä. Ainoa haittapuoli on, että se tekee myös erittäin vaikeaksi rentoutua, päihittää päiväunet ja yleensä estää kotisi olemasta erittäin rento tai terapeuttinen. Sen vuoksi lue eteenpäin, niin katsomme tapoja, joilla voit nauttia kakkusi ja syödä sen: anna perheesi raivota kotonasi kaikkina aikoina, mutta silti tee siitä hieman hiljaisempi vaimentamalla melua. .

Lattiapäällyste

Juuri jyskyttävät jalat voivat usein aiheuttaa eniten tökkiä ja melua ja vaikeuttaa nukahtamista. Tämän ongelman ratkaisemiseksi heti sinun tulee miettiä oikeaa lattiaa, jonka voit hankkia huoneisiisi. Tässä matto luonnollisesti absorboi ääntä paljon paremmin kuin kivi tai kovapuu. Jos haluat silti hankkia kiveä tai kovapuuta, niin mieti mistä eniten melua tulee ja käytä strategisesti sijoitettua mattoa vaimentaaksesi melu ainakin kyseisestä kohdasta.

Korkki

Toinen tapa, jolla kotisi voi joskus olla meluisa, on, kun ihmiset pudottavat tavaroita, kolinaavat, raaputtavat tai yleensä siirtävät muita esineitä. Tämä on erityisen suuri ongelma keittiössä, jossa ihmiset lyövät kaappeja, kolaavat astioita ja liukuvat ruokatuoleja ympäriinsä.
Ratkaisu tähän on käyttää ohutta määrää korkkia paikoissa, jotka aiheuttavat eniten melua. Esimerkiksi korkkimaton käyttö pesualtaan vieressä voi vaimentaa astioiden aiheuttamaa melua, kun taas pelkän liukukappaleen kiinnittäminen kaapin ovien sisäpuolelle voi pehmentää iskua, kun ovet suljetaan. Samoin voit luoda “tuolikenkiä” tällä tavalla absorboimaan tuolien äänet, jotka liukuvat pöydästä sisään ja ulos. Tämä on erityisen hyödyllistä  , koska se voi myös estää lattian naarmuuntumista.

Pehmeä sulkeminen

Kylpyhuoneessa samankaltainen ongelma voi johtua siitä, että ihmiset painavat wc:tä kiinni. Onneksi tämäkin voidaan ratkaista yksinkertaisesti sijoittamalla pehmeästi sulkeutuvaan wc:hen, joka ei anna sinun lyödä sitä.

Eristys

Yleisellä eristyksellä on myös suuri ero tässä. Tämä tarkoittaa investoimista seinien parempaan eristykseen, mutta tarkoittaa myös sitä, että harkitset eristettyjä esineitä, joita voit säilyttää huoneessa. Pelkästään olohuoneen täyttäminen esimerkiksi monilla tyynyillä ja matoilla tarkoittaa, että enemmän ääntä imeytyy niihin, eikä se kulje muihin huoneisiin. Samoin voit ripustaa mattoja seinille eristyksen lisäämiseksi – naapurit varmasti kiittävät!

Comments are closed.